Hur vårdar jag mitt skägg?

Tvättar skägget med skäggtvål Odenson

Hur vårdar jag mitt skägg? Det är viktigt att vårda skägget så att det ser bra ut. Det ska kännas behagligt och mjukt. Här är några tips:

  1. Tvätta skägget ofta med schampo för skägg och varmt vatten. Du bör undvika vanligt schampo och tvål eftersom dessa kan göra huden torr. Då kan det börja klia. Du bör använda skäggolja eller balsam, då det mjukar upp skägget och återfuktar det. Skäggoljor har vanligtvis naturliga oljor som arganolja eller jojobaolja vilket mjukar upp skägget och ger det en skön glans.
  2. Det är viktigt att kamma skägget ofta. Det tar bort trassel och håller det i form. En skäggkam eller borste kan jämna ut skäggstråna och få bort döda hudceller.
  3. Det är viktigt att trimma skägget och hålla det i rätt form och längd. En skäggtrimmer som är elektronisk kan vara bra för att ta bort överskott av hår. Trimmern skadar inte huden under skägget.
  4. Det är bra att vara försiktig med mat och dryck, särskilt när du har skägg. Detta för att undvika att matrester fastnar i skägget. Du kan också täcka ditt skägg när du äter för att undvika smulor.
  5. Rökning skadar skägget, och kan göra det smutsigt och ge en illa lukt.

Om du följer dessa tips så håller du ditt skägg rent, friskt och snyggt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *