Vad kan skada skägget?

På Skäggkungens webshop hittar du vad du behöver för ditt skägg.

Skägg är ganska robust, men trots det så finns det saker som kan skada skägget och göra det tunt och slitet. Här är några tips på sånt som kan skada ditt skägg:

  1. Varmt klimat: Värme och torr luft kan göra ditt skägg skört och torrt, och det kan leda till håravfall och sprickor. För att undvika detta så är det bra att använda skäggolja som är fuktgivande, eller balsam som håller skägget fuktigt. Även ett kallt klimat klimat kan skada skägget, och även där bör man använda balsam eller olja.
  2. Damm och föroreningar: Att utsätta skägget för föroreningar och damm kan täppa till hårsäckarna och göra att håret växer sämre. Skägget ska hållas rent och tvättas ofta. På så vis undviker man smuts och bakterier.
  3. Stress: Det kanske säger sig självt, men stress påverkar kroppen negativt. Det innebär att även hårväxten påverkas. Höga nivåer av stress leder till håravfall och försämrad hårväxt, inklusive skägget. Så försök att inte stressa. Det är viktigt med mental hälsa. Hår och skägg påverkas av hur man mår psykiskt.
  4. Skador: Fysiska skador, som att dra i skägget eller klippa det för hårt, kan skada hårsäckarna och göra det svårare för håret att växa tillbaka. Det är viktigt att hantera skägget försiktigt och undvika att dra i det. Skägget ska hanteras försiktigt.

Sammanfattningsvis kan vi säga att värme, kyla, skadliga kemikalier, föroreningar och damm, stress och fysiska skador kan skada skägget. Genom att välja skonsamma produkter, tvätta skägget regelbundet och hantera det försiktigt kan man undvika att skada skägget och hålla det friskt och fullt. På Skäggkungen hittar du alla tillbehör du behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *